maanantai 4. kesäkuuta 2012

Nsn - network status notifier

nsn on työkalu linux koneen verkkoyhteyksien valvontaan. Valvontaan voi asettaa

-Verkkointerfacet
-osoitteet
-reitit
-ARP / NDP tiedot ("naapurikoneiden HW-osoitteet")
-säännöt (rules)

ja mahdollisesti myöhemmin myös muita verkon tilaan liittyviä seikkoja.

Tällähetkellä nsn tukee ainoastaan tilamuutoksien valvontaa ja logiinkirjausta, mutta suunnitteilla on mahdollistaa komentojen suoritus jonkin tilan muuttuessa.

NSN on teteutettu netlink socketteja käyttäen, joten se on luonnollinen jatke netlink socketeista kertovalle blogipostilleni, ja sen lähdekoodit voikin ladata yksinkertaiseksi netlink sockettien käyttöesimerkiksi. (In english - sorry)

nsn löytyy svn repositorysta osoitteesta http://xp-dev.com/svn/nsn/tags/0.2 ja komentorivi svn clientillä sen lataaminen onnistuu komennolla

svn checkout http://xp-dev.com/svn/nsn/tags/0.2

Edellinen versio:
Versio 0.1: http://xp-dev.com/svn/nsn/tags/0.1

Kehitysversio:
http://xp-dev.com/svn/nsn/trunk

käännöksen pitäisi mennä kohtuu kivuttomasti, sillä dependencyjä muihin kuin librt kirjastoon ei ole. (librt tarjoaa clock_gettime() funktion jota käytän aikaleiman saamiseksi). Mikäli kuitenkin kohtaat ropleemia, nakkaa kommentti vaikka allaolevaan kommenttitilaan / sähköpostiini.

HUOM! Tämä versio on vasta ensimmäinen kehitysversio, eikä siitä ole tehty yhtään virallista tagia. trunk kansio repositoryssä on pääkehityshaara, ja sinne tullee runsaasti muutoksia. Päivitän linkit tänne kunhan jäädytän ensimmäisen stabiilin paketin.

HUOM2: Tänään 07. 06.2012 jouduin jättämään trunkin tilaan jossa se ei käänny. Siksi tein 0.1 tagin. Tagi tuli siis tehtyä ennemmin kuin suunnittelin - olen pahoillani raakileesta - mutta en halunnut jättää linkkejä sojottamaan kääntymättömään versioon.. Koetan kasata 0.2 version asap.

HUOM3: Tagiin 0.1 unohtui Makefileen -static lippu, joka saattaa hankaloittaa linkkausta HUOM4: 13.06.2012 Tagi 0.2 lisätty. Samalla laitoin online version mansivusta jossa kuvataan 0.2 version tukemat ominaisuudet. Man sivu on tosin englanninkielinen. Luettavissa TÄÄLLÄ

Ei kommentteja: